Sanando

Pentru început, găsește-ți o poziție în care corpul să fie cât mai relaxat, de preferat într-un scaun în care să stai așezat, cu spatele drept, cu tălpile atingând podeaua.

Închide ochii și îndreaptă-ți toată atenția asupra repirației- asta te va ajuta să îți golești mintea de gânduri, de griji.

Apoi…

Privește cu ochii unei păsări

Imaginează-ți că ești o pasăre. Nu te concentra asupra numelui ei, speciei, doar imaginează-ți că ești o pasăre.

Simte cum stai cocoțată într-un copac și, prin ochii ei, ai păsării, privește lumea. Uită pentru câteva clipe de tine, de cultura ta, de trecut și de griji, oprește-ți mintea din a planifica viitorul și doar privește lumea prin intermediul păsării. Privește natura înconjurătoare fără a numi în minte ceea ce vezi.

Copacii înalți oferă protecție și adăpost, natura îți oferă hrană. Nimic nu este bun sau rău, există doar senzații. Simte lumina soarelui, adierea vântului, ploaia sau zăpada- acestea sunt doar fenomene naturale care te ghidează, iar tu nu le judeci. Privește copacul în care stai, poate cuibul, fără atașament, fără a te considera stăpân, proprietar.

O ramură vecină adie, tremură și tremurul ei ajunge la tine, în tine. Simte o senzație ca briza moale și caldă, deschide aripile și fii lasă-te să fii cuprins de briză, purtat de ea.

Pentru câteva momente simte zborul

Respiră adânc, adânc, abdominal de trei ori și apoi deschide ochii. Privește în jurul tău ca și cum ai scana încăperea, reținând cât mai multe detalii, observă culori ale obiectelor, textura lor, sunetele din încăpere, deschide-ți larg nările, simte mirosurile. Nu denumi nimic, doar observă.

Și acum privește-ți mâna dreaptă, întinde-o în față și atinge-ți fruntea.

 Acesta este un moment în care ești prezent.