Sanando

Meseria de părinte- una cu program permanent pentru care ni se pare că nimic nu ne-a pregătit suficient înainte de venirea pe lume a copiilor. Ne străduim în permanență să pentru binele copiilor și poate greșim, cu cele mai bune intenții însă. Până la momentul în care devenim părinți nu cunoaștem cu adevărat sensul cuvântului ”vulnerabilitate”. După ce apar copiii în viața noastră scopurile noastre toate iau multe alte direcții, neanticipate înainte, ei devin centrul unui Univers pe care am vrea să-l știm, pentru ei, perfect.

De multe ori apar însă situații pe care, deși ne străduim, nu știm cum să le gestionăm, ne întrebăm cum am putea să procedăm pentru a reuși să oferim copiilor șansa către dezvoltare cât mai armonioasă și să avem cu ei relații fără tensiuni. Când copiii manifestă o problemă știm că ei ne sunt oglinzi, că ei reprezintă simptomul familiei, al mediului din care face parte, de aceea alegem conștient să ne dezvoltăm, să evoluăm noi, părinții. Astfel, o dată cu noi, copiii evoluează și ei, firesc, natural.

Vă propun un atelier în care să lucrăm practic cu noi, ca părinți, pentru a identifica moduri în care să

-iubim fără să sufocăm

-oferim responsabilități fără a pune presiuni

-oferim feedback constructiv

-să motivăm competitivitatea sănătoasă

În cadrul atelierului abordăm și subiecte ca: rușinea și umilința, dependențele, comunicarea cu copilul conform vârstei și capacităților cognitive, emoțiile lor versus emoțiile părinților.

Cum?

În decursul timpului, de-a lungul numeroaselor ateliere de parenting și terapia individuală cu copii și părinți, am observat că cele mai utile unelte sunt acelea care reușesc să arate oamenilor perspective noi, cât mai practic. Așa că, ne vom ajuta de:

-tehnici de psihoterapie de grup

-tehnici de conectare la sufletul unei alte persoane

-jocuri de conștientizare

 

În cadrul atelierul vom dedica un timp pentru întrebări specifice, discuții, feedback

Durata 5 ore

Cost atelier 100 ron de persoană sau 150 ron ambii părinți ai unui copil

 

URMEAZĂ LA ORADEA, PE 24 IUNIE 2016, ORA 17,30

 

îNSCRIERI: mirelacodila@yahoo.com

Tilul atelierului este inspirat de cartea pe care am scris-o, conținutul său vine din practica de câțiva ani- terapia individuală cu copii și părinți, ateliere și conferințe publice de parenting

trei-saptamani-cu-trei-copii