Sanando

Ce înseamnă să meriți ceva? Din capul locului e o condiționare: faci ceva-primești ceva. Nu faci, nu primești, nu meriți.

Și cine decide de fapt asta?

Tu singur decizi. Punct.

Decizi asta după ce afli că e foarte obositor să tot faci pe plac unuia și altuia ca să meriți o jucărie, o ciocolată, o excursie, dragoste, apreciere, atenție, o îmbrățișare.

E obositor, te istovește, te întristează și te face permanent frustrat. Pentru că nu vei putea niciodată să împlinești așteptările tuturor, cerințele lor mici sau mari. Oricând se va găsi încă ceva de împlinit și tu vei fi într-o goană mereu, la pândă să nu greșești. Cum te simți când ești mereu la pândă, mereu în stare de alertă: să ” faci frumos” la job, acasă, în parc, la plajă, la…?

Și dacă, de fapt, alerta este doar în mintea ta? Dacă doar tu crezi că trebuie să faci anumite lucruri, să te comporți cumva anume ca să meriți, să fii într-un anume fel?

Dacă ceilalți sunt gata să-ți ofere ce au ei de oferit oricum ai fi?

Surpriză?

Poate ai obosit să îți tot pui perfecțiunea targhet, poate vrei să Crezi că meriți totul și să faci cum știi tu mai bine, fără să evaluezi prin ochii altora prea mult, poate vrei să te evaluezi prin propria evoluție, azi față de ieri, reper excelent fiind sufletul tău și sinceritatea ta cu tine.

Nu spun să nu-ți pese de ceilalți. Nu spun că nu vor fi în jurul tău și oameni care vor fi uimiți că nu mai cânți în strune care-ți vor fi adus o falsă liniște.

Să-ți pese și de ceilalți și de tine.

Și vei vedea atunci că MERIȚI!