Despre cauzele atacurilor de panică am mai scris, din perspectiva psihologului, AICI.
Dar, pentru că în cabinet, practic și terapia Reiki, eliberările emoționale, tehnici preluate din sistemul All Love/SKHM, mă voi referi acum la posibile cauze și soluții din punctul de vedere al terapiilor complementare.
Sufletul, ca scânteie și motor al vieții, are nevoie să fie curat, energizat și întreg pentru ca noi să funcționăm la parametri optimi. Ca reper în simțirea noastră, când sufletul este curat, avem ”chef de viață”, avem acea ”pornire”, entuziasmul de a face lucrurile pe care le avem de făcut, chiar dacă nu toate ne sunt la îndemână, chiar dacă știm că avem și provocări de înfruntat. Lipsa chefului de viață, o stare de apatie care se prelungește, stagnarea și amânarea, sunt, energetic vorbind, indicii că sufletul are nevoie de curățare, de hrană, poate chiar să fie întregit.
Numim generic ”stres” gândurile care ne inundă mintea gânduri legate de tot ceea ce ne nemulțumește, frici, furii, spaime legate de viitor, regrete în legătură cu ceva din trecut și astfel, puțin câte puțin ”încărcăm” sufletul cu o energie ca un nor negru care ajunge să se manifeste prin stări depresive, la început izolate. Iar dacă nu luăm la timp măsuri să ne curățăm acest nor, depresia devine un ”partener” permanent.
Sunt cazuri în care ”norul” aparține unui loc amprentat de suferințe- dintr-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat, sau, prezența cuiva care are o suferință îl ”încarcă” și pe cel care până la întâlnirea cu el, manifesta un echilibru.
Despre cum să ne hrănim sufletul în momentele grele, fără intervenția unui terapeut, fără tehnici aparținând unei școli de evoluție spirituală- recomand articolul scris de Vlad T. Popescu, pe care îl găsești AICI.
Un suflet ”încărcat” nu are puterea de a atrage suficientă energie de unul singur, omul devine expus și tentant pentru entități negative care, hrănite și de pulsiunile negative pe care le manifestă acea persoană, rup echilibrul și mai mult. Stările incontrolabile de panică, ritmul respirației accelerat, transpirații reci- sunt semne că ceva ”ca din afară” e nevoie să fie îndepărtat.
Terapia în general, așadar și terapia atacului de panică ( care aproape întotdeauna ascunde și depresie) presupune un ”parteneriat” între terapeut și client. De aceea obișnuiesc să combin ceea ce pot să fac eu ca terapeut cu acele lucruri pe care clientul este dispus să le facă pentru a reinstala ceea ce numim ”lumină” în suflet și se traduce ca stare de bucurie și chef de viață.
EVENIMENTE ÎN PERIOADA URMĂTOARE