• ”În 2011, Robert Block, fostul presedinte al Academiei Americane de Pediatrie a depus marturie in fata unei subcomisii a Senatului dedicata copiilor si familiei. El a aratat ca dificultatile din copilarie”sunt cauza principala a problemelor de sanatate printre adultii din Statele Unite.” Aceasta se intampla pentru ca stresul croni poate duce la o serie de probleme – de la ulcer si depresie, la cancer si boli autoimune. Trebuie spus, copiii si adultii rezilienti sunt si ei vulnerabili la acest gen de stres.
  • (Rezilienta reprezinta o adaptare adecvata la adversitati, traume, tragedii sau la niste stresori importanti si permanenti – definitia Asociatiei Americane de Psihologie. Cercetatorii spun ca rezilienta este capacitatea neasteptata de a te descurca, in ciuda riscurilor semnificative, ca este succesul obtinut in ciuda marilor obstacole. Rezilienta inseamna sa te descurci peste asteptari, sa transformi in bine ceea ce a fost in mare parte rau)
  • Rezilientii pot avea mai mult succes decat altii in lupta cu stresul si in crearea unei vieti satisfacatoare, in ciuda stresului, dar exista un revers al medaliei: lupta cu stresul creeaza ea insasi un stres. ” Meg Jay, Supernormal

Chestionarul ACE ( ADVERSE CHIDHOOD EXPERIENCES) a fost intocmit pentru a fi un ghid in identificarea riscului de a avea probleme de sanatate la maturitate plecand de la identificarea experientelor adverse traite in copilarie, sub varsta de 18 ani. Acest chestionar nu include toate tipurile de adversitati si nu reprezinta un diagnostic.  Scorul ACE nu indica faptul ca cineva se va imbolnavi, acesta trebuie corelat cel putin si cu scorul CHESTIONARULUI PCE ( experientele pozitive din copilarie).

SCORURILE personale ACE SI PCE le puteti calcula AICI.

Detalii interesante si utile pe site-ul

https://acestoohigh.com/got-your-ace-score/