IN IASI 

VINERI 31 MARTIE 2023, ORELE 16-20

SI SAMBATA, 1 APRILIE 2023, ORELE 10-18

COST 550 RON

INSCRIERI: iuliacrut@yahoo.com

Se spune că în interior rămânem la vârsta la care am suferit o traumă. 

Trauma este reprezentată de un eveniment care nu a putut fi suportat, iar în timpul acesteia psihicul nostru, pentru a supraviețui, se splitează ( se ”rupe”) în părți traumatizate, părți care conțin mecanismele noastre de apărare și părți sănătoase. Cu cât mai timpuriu am suferit traume, cu atât mai greu de suportat pentru psihic evenimentele cu posibil impact traumatic, cu cât mai multe astfel de situații, cu atât mai multe părți în psihic care poartă amprenta adaptării forțate.

Plecând de la teoria splitării psihicului în momentul traumei, în timpul Constelațiilor după metoda propoziției intenției, participanții realizează o imagine foarte clară a vieții psihice interioare a persoanei care exprimă o intenție printr-o propoziție sau doar prin 3 cuvinte reprezentative. 

Cum se desfășoară Constelațiile MPI ( metoda propoziției intenției)?

*Persoana care începe va scrie o propoziție a intenției sale, plecând de la ce anume își dorește să schimbe în viața sa. Nici o intenție nu este bună sau rea, fiecare intenție reprezintă ceea ce are persoana nevoie în acel moment, ceea ce poate psihicul său să proceseze atunci.

*Propoziția este împărțită în părți sau cuvinte, iar acestea sunt în continuare distribuite spre intrare în rezonanță celorlalți participanți. Rezonatorii ( cei care vor reprezenta cuvintele din propoziția intenției) sunt aleși de persoana care a propus propoziția sa după cum aceasta simte că se potrivesc cu cuvintele, cu părțile de propoziție.

*Urmează ca toți participanții să intre în rezonanță cu propoziția intenției, rezonatorii cu cuvintele ce le-au fost desemnate și vorbind despre ceea ce simt, ce gânduri au, imaginea vieții psihice interioare și a dinamicilor dintre părțile psihicului să fie redate de participanți. Persoana care a propus propoziția își va conștientiza astfel viața psihică interioară, blocajele, posibilele părți rămase în infantilitate din cauza traumelor, părți aflate în loialitate față de un părinte, etc.

*** Intrarea în rezonanță

Probabil ai simțit uneori doar apropiindu-te de cineva că vă potriviți sau nu, că rezonați sau nu. Intrăm în rezonanță unii cu ceilalți cu ușurință, simțim. Pentru acest lucru sunt responsabili și intuiția și neuronii oglindă și părțile din noi care au experimentat și ele ceea ce au experimentat ceilalți chiar dacă nu știm asta, chiar dacă nu știm nimic despre ceilalți în mod conștient. Despre intrarea în rezonanță am primit cel mai des întrebări și a fost, atunci când persoana care a întrebat a lucrat într-o constelație, cel mai ușor lucru pe care l-a făcut atunci când a spus și a făcut exact cum a simțit și cum a gândit.