Se spune că in interior ramanem la varsta la care am suferit o trauma. 

Trauma este reprezentata de un eveniment care nu a putut fi suportat, iar în timpul acesteia psihicul nostru, pentru a supravietui, se spliteaza ( se ”rupe”) în parți traumatizate, parti care contin mecanismele noastre de aparare și parti sanatoase. Cu cat mai timpuriu am suferit traume, cu atât mai greu de suportat pentru psihic evenimentele cu posibil impact traumatic, cu cat mai multe astfel de situatii, cu atat mai multe parti în psihic care poarta amprenta adaptarii fortate.

Plecand de la teoria splitarii psihicului în momentul traumei, în timpul Constelatiilor după metoda propozitiei intentiei, participantii realizeaza o imagine foarte clara a vietii psihice interioare a persoanei care exprimă o intentie printr-o propozitie sau doar prin 3 cuvinte reprezentative. 

 Cum se desfăsoară Constelatiile MPI ( metoda propozitiei intentiei)?

Constelatiile sunt o forma de terapie de grup.

*Persoana care incepe va scrie o propozitie a intentiei sale, plecand de la ce anume isi doreste sa schimbe în viata sa. Nici o intentie nu este buna sau rea, fiecare intentie reprezintă ceea ce are persoana nevoie în acel moment, ceea ce poate psihicul sau sa proceseze atunci. 

*Propozitia este impărtita în parti sau cuvinte, iar acestea sunt in continuare distribuite spre intrare in rezonanta celorlalti participanti. Rezonatorii ( cei care vor reprezenta cuvintele din propozitia intentiei) sunt alesi de persoana care a propus propozitia sa dupa cum aceasta simte ca se potrivesc cu cuvintele, cu partile de propozitie. 

*Urmeaza ca toti participantii sa intre în rezonanta cu propozitia intentiei, rezonatorii cu cuvintele ce le-au fost desemnate si vorbind despre ceea ce simt, ce ganduri au, imaginea vietii psihice interioare și a dinamicilor dintre partile psihicului sa fie redate de participanti. Persoana care a propus propozitia isi va constientiza astfel viata psihica interioara, blocajele, posibilele parți ramase in infantilitate din cauza traumelor, parți aflate în loialitate fată de un parinte, etc. 

*** Intrarea în rezonantă 

Probabil ai simtit uneori doar apropiindu-te de cineva ca va potriviti sau nu, ca rezonati sau nu. Intram în rezonanta unii cu ceilalti cu usurinta, simtim. Pentru acest lucru sunt responsabili si intuitia si neuronii oglinda si partile din noi care au experimentat si ele ceea ce au experimentat ceilalti chiar daca nu stim asta, chiar daca nu stim nimic despre ceilalti in mod constient. Despre intrarea în rezonanta am primit cel mai des intrebari si a fost, atunci cand persoana care a intrebat a lucrat intr-o constelatie, cel mai usor lucru pe care l-a făcut atunci cand a spus si a facut exact cum a simtit si cum a gandit.

 

Desfășurare:

Iasi

Vineri        16 septembrie orele 16-20

Sambata    17 septembrie orele 10-18

Pentru informatii si inscriere: 0744 234 862 sau iuliacrut@yahoo.com

 

Bucuresti

Vineri        23 septembrie orele 16-20

Sambata   24 septembrie orele 10-18

In Bucuresti, organizatorul evenimentului este Lucica Golban

Pentru informații și înscriere: 0722 194 888 sau lucicagolban@yahoo.com

 

Cost 

550 ron/ persoană 

 

Nr de locuri și mod de lucru

Grup de 10-12 persoane

Se vor lucra 7 sau 8 propozitii ale intentiei in functie de dinamica grupului