Fiecare dintre noi avem o carte, două, care ne fac să spunem ”Aha!”, care ne mângâie și ne trezesc sufletul.

Sunt multe cărțile care merită a fi citite, îți voi spune care sunt cele care mi-au dat mie lumina speranței și înțelegerii, cărțile care au deschis un alt drum, de fapt cele care m-au reașezat pe Cale.

Deznădăjduită, cu sufletul urlând de durerea pierderii unui suflet drag, derutată și amorțită, am deschis ”Curajul- plăcerea de a trăi periculos”

Aveam să privesc către viață cu alți ochi după primele pagini.

După un timp în care descopeream viața ca un joc se adunau pe cât de multe răspunsuri pe atât de multe întrebări. Cu mintea nu putem pătrunde înțelesurile vieții și Universului, căutăm totuți să înțelegem scopul Jocului, regulile lui.

 

A apăut atunci ”Irealitatea imediată” scrisă de Vlad T. Popescu. Simțeam cu sufletul adevărul celor scrise în carte, mă miram cum oare știa autorul ce simt eu. Pentru că erau scrise acolo acele lucruri pe care le intuiam sau le știam în suflet, la nivel de Sine, fără să le pot rosti.

”Irealitatea imediată” a fost al doilea ”WOW” major al sufletului meu.

Citită și recitită, poate trezi și poate reconfigura suflete.

„Fenomenele oculte, terapiile alternative, misticismul religios si tehnicile orientale de evolutie spirituala pot fi grupate intr-o categorie mai generala a culturii esoterice/mistice care pare «neinitiatului» ca se desfasoara intr-o „irealitate imediata“, facand parte dintr-o teorie a conspiratiei sau fiind o sarlatanie.

Ne ferim de mister cum ne ferim de pacat, avem o adevarata fobie fata de mister si fata de aparenta pierdere a controlului. Poate exista un compromis al acestei subiectivitati care sa tina loc de obiectivitate? Exista undeva o punte intre Biblie si Darwin pe care sa putem pasi in siguranta si fara sa ne simtim ridicoli sau marginalizati? Este religia un caz particular al stiintei? Cum am putea numi aceasta stiinta?

Nu exista un program ideal, valabil pentru orice om, indiferent de spatiul cultural din care provine, indiferent de tipul lui psiho-somatic, dar, pentru evolutia spirituala pe care si-ar dori-o cititorii acestei carti, sunt de gandit cativa pasi, adaptabili la stilul de viata ai fiecaruia, cateva elemente universal valabile in cadrul carora cel angajat pe drumul evolutiei spirituale poate alege in cunostinta de cauza lucrurile care i se potrivesc.“ – Vlad T. Popescu

O poți comanda online, în format ebook AICI