MI-E BINE CU MINE – atelierele verii 2019

 DESCHIDEREA SUFLETULUI – 22 IUNIE 2019, ORA 10,30 – 18

 VOCEA CRITICĂ – 13 IULIE 2019, ORA 10,30 – 18

 RELATII AUTENTICE – 24 AUGUST 2019, ORA 10,30 – 18

Pe parcursul acestei veri va propun o serie de trei ateliere menite să ne ajute să ne fim noua înșine mai buni prieteni, să ne conștientizăm mecanismele din spatele unor comportamente, din spatele unor relații disfuncționale, din spatele nemulțumirilor care ne frământă.

Cele trei ateliere sunt concepute să formeze un tot unitar și în același timp fiecare poate fi de sine stătător, astfel încât participarea la unul dintre ele nu este condiționată de participarea la toate. Desigur consider că temele propuse la fiecare atelier formează impreună un pachet mai cuprinzător.

Atelierele se vor desfășura sâmbata, pe 22 iunie, 13 iulie, 24 august, de la ora 10,30 la ora 18.

Costul de participare 250 ron/persoană/atelier

Cei care participă la toate cele trei ateliere- 600 ron care trebuiesc achitați integral pe 13 iulie cel mai târziu.

Pentru înscriere și rezervarea locului de participare:

iuliacrut@yahoo.com – vă rog să precizați în email la care atelier doriți să participați ( numele atelierului sau data de desfășurare, dacă vă înscrieți la toate sau la unul dintre ele, la două, etc..), numele dvs complet și nr de telefon

Veți primi datele contului în care este necesară depunerea avansului de 100 de ron

Pentru detalii și/ sau întrebări ne putem auzi și la telefon 0744234862- Iulia Crut

DESCHIDEREA SUFLETULUI – 22 IUNIE 2018, ORA 10,30 – 18

Stii că ai nevoie să faci mai mult pentru tine din diverse motive dar nu stii de unde să începi, din diverse motive nu știi cum să continui.

Probabil ai încercat să-ți pui gândurile în ordine, să faci unele schimbări și unele chiar au ieșit cum îți doreai. Și totuși undeva parcă te blochezi, simți că se poate mai mult, îți dorești să nu mai simți unele lucruri. Discuțiile cu prieteni te-au ajutat, cărțile pe care le citești și ele. Si tot parcă ceva nu funcționează așa cum simți că s-ar putea.

Mintea noastră este un potențial uriaș și cu toate astea uneori pare că nu ne ajută cu nimic faptul că suntem inteligenți, că citim și ne documentăm, că ne facem ordine mental în viață.

Asta se întâmplă pentru că emoției și rațiunii le corespund zone diferite din creier, pentru ca uneori pur si simplu simtim …”visceral” și asta nu se poate raționaliza.

Si dacă rațiunea si emoția s-ar pune de acord?

În cadrul primului atelier din serie scopul nostru va fi să SIMȚIM în primul rând, să observăm asta în timp real, și să practicăm împreună câteva tehnici care să ne ajute și la reechilibrare emoțională.

Ce vom face:

*QI GONG – meditație in mișcare – ca să începem cu corpul simțirea

 *TEHNICI DE RESPIRAȚIE – printre care și BREATH OF LIFE

 *ELIBERĂRI EMOȚIONALE

 *DESEN MANDALA SUFLETULUI – ca să avem și o imagine a …”simțirii” 😊

CRITICUL INTERIOR – 13 IULIE 2019, ORA 10,30 – 18

Din când în când, mai ales când ești nemulțumit, în gând îți spui „Ce prostie am făcut”, „Ce stupid”, „Cum am putut să fac așa”, „Sunt un prost”….completeaza tu cu ce îți spui.

Vocea critică interioară există în noi toți, e acea voce care ne ridică sau ne coboară, emoțional sau comportamental. Dacă vocea aceasta e prea puternică însă ne face temători, evitativi, distanți.

Când în interiorul nostru această voce devine un tiran omul devine anxios, trist, dezvoltă fobii și relații în care suferă din neputința de a nu se mai judeca pe sine cu asprime.

VINA ȘI RUȘINEA sunt stări pe care le trăiește frecvent, chiar dacă vina este deseori proiectată asupra altora – șeful, partenerul, etc

În cadrul acestui atelier scopul nostru este să identificăm criticul interior și să ne împrietenim cu el, să îmblânzim această voce.

Ce vom face:

*EXERCIȚII PRACTICE DE IDENTIFICARE SI RECADRARE A VOCII CRITICE INTERIOARE

*VINA ȘI RUȘINEA – tehnici de explorare în siguranță: desen și tehnici corporale

*ELIBERĂRI EMOȚIONALE

*MEDITAȚII PENTRU COMPASIUNE

RELAȚII AUTENTICE – 24 AUGUST 2019, ORA 10,30 – 18

Suferim în relații și ne este greu să spunem unor lucruri pe nume pentru că ne temem să nu fim greșit ințeleși, pentru că am tot cerut și nu am primit, pentru că nevoile noastre rămân pe ultimul loc parcă.

Parteneri, colegi, rude – există o relație pe care ai vrea să o ințelegi mai bine, ai vrea să poti face concret ceva ca să o faci funcțională.

In acest atelier scopul este să identificăm tiparul relațional disfuncțional, să identificăm ce e potrivit să facem diferit, ce putem schimba în comportamentul propriu.

Ce vom face:

*CRUCEA STIMEI DE SINE – identificarea felului în care noi înșine ne comportăm în relație, cum se comportă partenerul/ colegul/șeful…

*ATITUDINI GENERATE DE EMOȚII – exerciții de psihodramă

*NU POT SA SPUN NU, SĂ REFUZ  – cum pot să fiu autentic – exercițiu practic

*ELIBERĂRI EMOȚIONALE