Mandale în Irealitatea imediată

Porți către Irealitatea imediată, mandalele conectează și transmit informații, vindecă.

Mandala ne permite accesul la esența ființei noastre și reprezintă o imagine circulară desenată, colorată, pictată, țesută, sculptată, dansată. În budismul tibetan, mandala sprijină concentrarea și meditația, este utilizată și în alchimie, șamanism, o întâlnim în pictura bisericilor, a templelor.
Mandalele individuale exprimă simbolic fie trăirea interioară a individului, fie sinele său, punctul de referință al său. Prin desenarea, colorarea, privirea sau meditația cu mandala pot fi conștientizate și dizolvate diferite blocaje ale corpurilor noastre energetice, conducând la restabilirea potențialului nostru de vindecare și la restabilirea armoniei interioare.

Structuri similare apar în toate culturile ca spații sacre de origine naturală, vârfuri de munte, peșteri, sau construite de mâna omului, temple, biserici, toate asociate cu divinitatea sau cu entități spirituale superioare. Deci și mandalele sunt spații sacre apărute în procesul trecerii de pe tărâmul suferinței către tărâmul împlinirii.
Spații sacre ce reproduc, bi sau tridimensional, dimensiuni superioare (chiar întreg universul), sau sunt porți către aceste dimensiuni. Ele îi amintesc privitorului, sau celui care le desenează/construiește, de imanența sacrului în univers și de potențialul pe care îl are, deci îl asistă pe calea către iluminare. Contemplând mandala unei divinități, sau chiar mandala personală, ești adus în starea de iluminare, de descoperire a divinității din tine. În starea de extaz în care te percepi ca parte a Întregului.
Există multe tehnici de a realiza o mandală, pornind de la spațiul sacru al unei divinități și până la structura de formă desenată liber de o persoană, cu sau fără puncte de sprijin ajutătoare (așa cum propune Jung). Există și mandale ce au un suport numerologic și o logică de creștere precum mandala zilei de naștere.

 

Am creat o pagină- MANDALE ÎN IREALITATEA IMEDIATĂ– unde puteți contempla și citi o propunere de interpretare a mandalei zilei – reprezentarea grafică a analizei numerologice realizată prin aplicarea șirului vieții și a oglindirii (diviziune și emanație) asupra datei respective. Veți găsi interpretarea mandalei zilei curente, a zilei de naștere, modalități de a desena mandale, efectul mandalelor asupra omului, posibilități de explorare cu ajutorul lor.

Se ocupă de pagină Iulia Cruţ, www.sanando.ro,și Vlad T. Popescu, www.sfat.info

Pentru grafică, mulțumiri lui Ovidiu Crăciun:www.birthdaymandala.com