RECORD – ateliere de pregătire psihoemoțională pentru concursuri, Iași

2

Din 18 noiembrie 2017, în Iași
Atelierele se adresează tinerilor cu vârste între 13 și 18 ani și au ca scop pregătirea psihoemoțională în vederea participării la concursuri.
Pentru a-și atinge potențialul maxim o persoană are nevoie să își stăpânească emoțiile, să-și dezvolte capacitatea de concentrare, să aibă determinarea de a se dedica obiectivului său într-un anumit ritm.
Participarea la concursuri este inevitabilă – indiferent că o persoană se implică benevol sau că anumite praguri de evoluție ( școlară, de carieră, sportivă) presupun competiția ca obligativitate.

SCOPUL ATELIERELOR RECORD
*Cunoașterea și gestionarea emoțiilor
*Descoperirea motivației interioare și a modalităților de a rămâne motivați
*Gestionarea stresului pe termen lung, în momente previzibile și reacția la un eveniment stresor neașteptat
*Ce scop am și cum știu că ceea ce fac mă va ajuta să-mi ating scopul – managementul timpului și al resurselor
*Puncte tari și puncte slabe – ce fac bine și ce ar trebui să schimb, cum anume schimb
*Recunoașterea momentelor în care apare un prag de frustrare ( ”nu mai pot, nu mai vreau, e prea mult efort”) și cum depășeșesc acest prag.

CE OBȚII PARTICIPÂND LA ATELIERE RECORD
*Devii cel care își poate stăpâni emoțiile, vei ști să identifici la timp ce se petrece în interiorul tău
”Mă descurc bine în alte situații, la concursuri parcă nu sunt eu”
*Înveți cum să-ți crești determinarea pentru a lucra la atingerea scopul propus, să-ți adaptezi ritmul de lucru la cerințele obiectivelor tale
”Aș lucra mai mult dar nu mă pot concentra”
*Înveți cum să-ți evaluezi obiectivele, să descoperi care îți este motivația 
”De ce să fac toate astea? Uneori mi se pare prea greu…”
*Îți crești încrederea în forțele proprii
”Mi-e teamă că n-o să mă descurc”

CINE POATE PARTICIPA
Atelierele sunt dedicate tinerilor cu vârste între 13 și 18 ani care își doresc să fie cât mai bine pregătiți psihic și emoțional pentru concursuri școlare sau sportive.
Se vor forma grupe separate 13- 15 ani și 16-18 ani

DESFĂȘURARE
Atelierele se vor desfășura în 7 module ( întâlniri) bilunare, începând din 18 noiembrie 2017, sâmbăta
Orele de desfășurare
10-12 grupa 13-15 ani
14,30 -16,30 grupa 16-18 ani

CE VOM FACE ȘI CUM
Fiecare modul este structurat în 3 părți: descoperire, tehnici practice de folosit și singur acasă și întrebări/soluții.
Resursele cu care vom lucra sunt tehnici specifice din psihoterapia de grup, mindfulness, eliberări emoționale, cele mai multe abordate prin joc și joc de rol, specifice grupei de vârstă.

COST/ PERSOANĂ 
450 ron – 7 module
Rezervarea locului de participare este necesară și presupune completarea unui formular și achitarea unui avans de 100 ron ( restul de 350 ron se vor achita la începerea atelierelor).
La solicitarea dvs formulată prin email la adresa iuliacrut@yahoo.com veți primi formularul și datele contului pentru depunerea avansului.
*OP-ul primit la bancă reprezintă și chitanță pentru plătitor, cei care doresc factură sunt rugați să păstreze acest OP.
Detalii și la tel 0744234862 – Elena Iulia Cruț

SPECIAL PENTRU PĂRINȚI!!
Familia este ca un sistem în care funcționarea unei ”piese” este în perfectă rezonanță cu toate celelalte. De aceea, performanța copilului dvs depinde foarte mult de anumite atitudini, gesturi și comportamente ale dvs. Participând la aceste ateliere copilul dvs va avea conștientizări, va depune un efort de a se înțelege și de a evolua, acest proces având un potențial de succes și mai mare dacă și dvs sunteți implicați.
Ce vă propun:
După a treia întâlnire fiecare părinte va primi feedback scris din partea mea, feedback ce va conține recomandări specifice.
• Tot după această a treia întâlnire – o întâlnire de lucru cu dvs, părinții
– workshop – 3 ore vor fi dedicate tehnicilor practice prin care să ne susținem copiii. Participarea nu este obligatorie și costul său nu este inclus în costul atelierelor dedicate copiilor. Cost 65 ron/persoană sau 100 ambii părinți. Detalii despre acest workshop, în curând.

COORDONATORUL ATELIERELOR RECORD
PSIHOTERAPEUT ELENA IULIA CRUȚ

Formarea ca psihoterapeut, cu specializare în hipnoză clinică și terapie ericksoniană, este completată, ca parte a dezvoltării personale, de practica meditației, a tehnicilor de mindfulness, Reiki, Qi-Gong, tehnici de eliberare emoțională.
Începând din 2012, practic psihoterapia și terapii complementare, pentru copii și adulți.
Susțin cursuri de dezvoltare personală și terapie de grup, autocunoaștere, meditație și tehnici de mindfulness, ateliere de parenting și conferințe dedicate evoluției personale.
Autoare a cărților ”Trei săptămâni cu trei copii”, editura Acum Info 2015, ”Mandale vinecătoare” împreună cu Valentina Stănescu, editura Meditative Arts, 2016, ”Cum să nu ucizi joaca. Destine împlinite și vocație”, editura Meditative Arts, 2016
Articole utile dedicate evoluției personale și vindecării cât și înregistrări ale unor emisiuni TV la care am participat se regăsesc pe site-ul personal www.jocdecopil.ro
De-a lungul timpului am lucrat cu copii și tineri având obiective diferite – de la înlăturarea unui simptom cum ar fi ticurile, la fobii și atacuri de panică. Totuși, o categorie specială s-a constituit în timp din acei copii și tineri care și-au dorit să facă mai mult, să-și depășească fricile și emoțiile, să învețe să-și seteze obiective și să le urmărească, să se angajeze cu determinare în a-și atinge scopul. Am avut bucuria să însoțesc pe acest drum și sportivi ( jucători de tenis, șah, scrimă) dar și tineri care se pregăteau pentru examene de capacitate sau bacalaureat, pentru olimpiade, pentru apariții publice în cadrul unor spectacole.
Pentru că și eu cred că fiecare victorie ne face să privim mai încrezători înainte, așa cum fiecare eșec este o lecție bună dacă cineva ne ajută să învățăm să credem în noi în orice condiții, pentru că ne place să spunem că viața nu e o competiție dar în realitate, înainte de a învăța cum să nu ne mai comparăm cu ceilalți, concursurile ne apar în cale, vă invit să parcurgem împreună aceste ateliere, prin joc, prin tehnici amuzante și totodată foarte serioase.

Elena Iulia Cruț